perjantai 7. maaliskuuta 2014

Huuto.net - Suomen suurin nettihuutis

Huuto.net on Suomen suurin nettihuutokauppa ja se perustettiin vuonna 1999. Vuonna 2012 siellä tehtiin yli kolme miljoonaa kauppaa. Käyttäjiä sivustolla on jo 1,7 miljoonaa ja aktiivisia jäseniä on noin puoli miljoonaa. Se on ikäänkuin Suomen vastine kansainväliselle Ebay-nettihuutokaupalle.
Palvelun nykyinen omistaja on Sanoma News.

Astu sisään Huuto.netiin

Huuto.netissä voi tuotteita myydä kuka tahansa. Tuotteen voi asettaa joko huutokauppaan tai määrittää sille kiinteän hinnan. Myyjä määrittelee maksu- ja toimitustavan. Useimmiten ostaja maksaa ostoksensa tilisiirrolla, mutta myös käteinen on käytännöllinen noudon yhteydessä. Palvelussa myydään sekä uutta että käytettyä tavaraa laidasta laitaan joten jokaiselle löytyy jotakin. "Huutonettiä" voisi luonnehtia tavallaan nettikirpputoriksikin.

Myyjän luotettavuudesta voi ottaa selvää hänen profiilistaan. Jokaisen kaupan jälkeen, oli se sitten onnistunut tai epäonnistunut, voi ostaja jättää palautetta myyjälleen ja toisinpäin. Palautetyyppiä on kolmea eri tyyppiä: posiitivinen, neutraali ja negatiivinen.

Positiivisen palautteen saaminen pitäisi olla itsestäänselvyys jos kauppa on onnistunut. Mitä enemmän hyvää palautetta, sen luotettavammalta käyttäjä näyttäytyy muille.

Sen sijaan neutraali palaute voi tulla kysymykseen, jos esimerkiksi tavara ei ole tullut perille mutta myyjä on antanut siitä rahat takaisin - kauppa ei mennyt niinkuin piti, mutta myyjä oli apuna. Siitä huolimatta voi joku antaa positiivisenkin palautteen.

Negatiivinen palaute voi juontua vaikkapa siitä, että ostaja ei ole maksanut huutamaansa tuotetta, eli tämä on myyjän kannalta varsin ärsyttävää. Jos käyttäjä ei ole luotettavimmasta päästä, voikin profiilissa olla paljon negatiivista ja neutraalia palautetta. Törkeimmissä tapauksissa käyttäjä poistetaan palvelusta eikä voi enää osallistua kaupankäyntiin.

Huutonettiin liittyminen ja siellä asioiminen on ilmaista (paitsi tietenkin jos ostat jotakin), mutta maksullisella jäsenyydellä (Huuto Plus) saat käyttöösi uusia ominaisuuksia, kuten lisää kuvia tuotekuvaukseen tai kiinteän hinnan asettamisen.

Tilaa Katso ja saat lehden lisäksi matkalompakon. 12 numeroa vain 5,95€/kk ja mainio tilaajalahja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.